Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj vyzývá, aby poskytovatelé ambulantních služeb uvolnili sestry do nemocnic

Nemocnice v Libereckém kraji se nyní v souvislosti s koronavirem potýkají s akutním nedostatkem sesterského personálu. Liberecký kraj proto vyzývá poskytovatele ambulantních služeb v regionu, aby uvolnili sestry pro pomoc v nemocnicích.

V nemocnicích sice pomáhají studenti, ti ale nemohou práci sester plnohodnotně zastoupit. „Liberecký kraj proto prosí a vyzývá poskytovatele specializovaných ambulantních služeb, aby dle jejich provozních možností uvolnili zdravotní sestry pro pomoc v nemocnicích,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla.

Podle vedení kraje by se mohli lékaři v ambulancích dočasně obejít bez sestry a i tak zajistit chod ordinací. „Jsme si vědomi, že sestra je nepostradatelnou součástí specializované ambulantní péče, avšak akutní nemocniční péči o hospitalizované pacienty vyžadující odbornou a intenzivní pomoc, nelze v této vypjaté situaci zvládnout bez dostatečně personálně pokryté sesterské profese,“ sdělil hejtman Martin Půta.

Případné sestry, které budou ochotny dočasně pracovat v nemocnicích, si zařízení zaškolí a poskytnou jim i potřebné vybavení. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Liberecký, koronavirus, sestřičky, nemocnice, Liberecký kraj, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vyzývá, aby poskytovatelé ambulantních služeb uvolnili sestry do nemocnic  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.