Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policisté při kontrolách náklaďáků odhalili nedodržování přestávek i špatný stav vozidel

V posledních dnech si policisté v Libereckém kraji opět posvítili na řidiče nákladních automobilů. A odhalili hned několik porušení zákona.

Během akce zkontrolovali policisté na 47 nákladních vozidel. „U 27 řidičů zjistili policisté porušení zákona,“ informovala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Celkem patnáct případů skončilo uložením pokuty, jejíž celková výše se vyšplhala na 16 200 korun.

Dalších dvanáct případů bude muset řešit správní orgán. „Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidla,“ komentovala Šrýtrová. A hned na druhém místě skončilo nesprávné používání tachografu.

„Policisté odhalili nevyplněné záznamové listy, propadlé ověření i přepínání režimů práce,“ dodala mluvčí policie. Dále hlídky objevily přestupky týkající se nedodržení bezpečnostních přestávek a doby jízdy. Nikdo z kontrolovaných řidičů ale nebyl pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

Během kontrol také policisté rozdávali informační samolepky se tématikou Záchranářská ulička, Karta první pomoci a Jak správně postupovat při nehodě nebo poruše.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky Liberecký, kontrola, policie, náklaďák, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté při kontrolách náklaďáků odhalili nedodržování přestávek i špatný stav vozidel  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.