Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Záchranka má hned šest nových sanitek, další dva vozy přibydou do konce roku

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje rozšířila svůj vozový park o šest nových vozů, jejichž financování schválila rada kraje na začátku měsíce října.

Nejde ale zdaleka o jediné nové vozy za poslední dobu. Během čtyř let se záchranka dočkala hned 22 sanitek, 8 vozidel pro systém rendez-vous a 5 osobních automobilů. A k tomu se ještě další dva vozy pro systém rendez-vous přidají do konce letošního roku. Celkové náklady těchto vozů přesahují 110 milionů korun.

Nyní by tak měla mít záchranka Libereckého kraje stabilizovaný vozový park. „Některá auta byla ve špatném technickém stavu a nesplňovala moderní požadavky,“ uvedl hejtman Martin Půta s tím, že kraj bude i nadále záchranáře podporovat.

Nejnovějších šest vozů vyšlo krajskou kasu na přibližně 25 milionů korun. Tato částka nezahrnuje jen samotný nákup vozů, ale i přestavbu na sanity. „Pacientův komfort je pro nás důležitý. K tomu, abychom ho zajistili, potřebujeme mít všechno po ruce,“ komentoval ředitel záchranky Luděk Kramář. Starší vozidla stále zůstanou k dispozici záchranářům jako záložní.

Nové vozy značky Mercedes dostanou záchranáři ve Frýdlantu, Turnově, Jablonci i v Jablonném v Podještědí i v Liberci. K současným automobilům by se během prosince měly přidat dva automobily Škoda Kodiaq. Tyto vozy uhradí ze svých zdrojů záchranka a zaplatí za ně 8 milionů korun. „Budeme se samozřejmě snažit zabezpečit finanční prostředky na další pravidelnou obnovu vozového parku,“ dodal Kramář.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký, Liberec, sanitky, ZSS LK, vozový park, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, Martin Půta, Liberecký kraj, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranka má hned šest nových sanitek, další dva vozy přibydou do konce roku  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.