Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Audio průvodce Geoparku Český ráj provede turisty zajímavými místy. Stačí jej stáhnout do mobilu

Geopark Český ráj nově nabízí turistům pro výlety audio průvodce, který se dá stáhnout do mobilního telefonu přes aplikaci SmartGuide. Trasy vedou i méně známými místy Českého ráje.

Geopark Český ráj jako jediný z devíti geoparků v Česku patří pro své geologické, přírodní, historické a kulturní hodnoty na prestižní seznam světového dědictví UNESCO. S audio průvodcem a vyprávěním, a to nejen o geologických pozoruhodnostech, se mohou turisté vydat na okruhy od 11 do 23 kilometrů.

„Audio průvodce zavede návštěvníky na vrch Káčov a do jeho okolí podél řeky Jizery, do Škodějova za mědí, za drahými kameny okolo Lomnice nad Popelkou, do údolí Plakánku a nemůže chybět Zlatý okruh Hruboskalskem," uvedla tiskové zprávě ředitelka geoparku Blanka Nedvědická. Podle ní geopark připravuje další trasy, které bude do průvodce postupně doplňovat.

Autorem vyprávění je znalec Českého ráje a jeden ze zakladatelů Geoparku Český ráj Václav Ziegler. „Ačkoliv sám ve svém požehnaném věku nepoužívá chytrý telefon, osvojil si práci s redakčním systémem SmartGuide a své znalosti a know-how zdigitalizoval a předává dalším generacím," dodala ředitelka geoparku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luděk Antoš

Štítky ČR, rekreace, rezervace, geopark, Český ráj, turistika, výlety, cestování, průvodce, Světové dědictví UNESCO, Česko, Blanka Nedvědická, Geopark Český ráj, Jizera, SmartGuide s.r.o., Škodějov, Lomnice nad Popelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Audio průvodce Geoparku Český ráj provede turisty zajímavými místy. Stačí jej stáhnout do mobilu  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.