Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vysoké teploty se tento týden udrží. S nimi přijdou ale i bouřky

V následujícím týdnu se teploty vyšplhají ke třicítce, většina dní bude však oblačná a deštivá. Bouřky mohou být i silné, nad střední Evropou se bude vlnit studená fronta.

V noci na pondělí k nám bude ze západu postupovat brázda nižšího tlaku vzduchu a teplý vzduch od jihu. Bude jasno až polojasno, teploty klesnou k 18 až 15 °C, na horách 16 až 13 °C. Ojediněle se mohou ráno objevit mlhy, vát bude slabý jihovýchodní vítr do 4 m/s. Přes den budou teploty podobné jako v neděli, mohou přesáhnout třicítku, očekávejme nejvýše 30 až 33 °C. Jasno až polojasno večer vystřídá oblačno. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s se večer změní na severozápadní do 4 m/s.

Úterý přinese déšť nebo přeháňky, přes den bude oblačná až zatažená obloha. Místy se vyskytnou i silné bouřky, srážky během dne budou ubývat. Před den nejvyšší teplota vyšplhá ke 23 až 27 °C, v noci klesne ke 20 až 16 °C. Mírný severozápadní až severní vítr během bouřek přechodně zesílí.

Ve středu očekávejme opět oblačno až zataženo, místy občasný déšť, přeháňky nebo bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty podobné jako v úterý, přes den může být tepleji, 26 až 30 °C.

Čtvrtek bude také oblačný, místy se vyskytnou přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 20 až 16 °C, přes den 26 až 30 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, počasí, předpověď, bouřky, déšť, tropické teploty, bouřka, střední Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysoké teploty se tento týden udrží. S nimi přijdou ale i bouřky  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.