Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hledá se babička roku Libereckého kraje. V Lidových sadech proběhne talentová soutěž

Soutěž Babička roku je opět za dveřmi. V krajském kole letošního ročníku se utkají starší dámy v zábavné talentové soutěži, přihlásit se může každá žena nad 60 let s trvalým pobytem v Libereckém kraji. Pokračovat bude celorepublikové finále.

„Soutěž Babička roku má za cíl ukázat, že i ti, kteří hodně pamatují, mohou v něčem vynikat. Akce není zábavná jen pro samotné babičky, díky programu se budou bavit opravdu všechny generace. Jsem velmi rád, že máme možnost jako Liberecký kraj takovou akci podpořit,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

Nejde o zkoušku vědomostí, ale o aktivní přístup k životu

Projekt se v roce 2019 rozšířil po celé ČR a bylo tak možné uspořádat celorepublikové finále. „Cílem je ukázat lidskou hodnotu a pravou vnitřní krásu člověka v seniorském věku s ohledem na zachování a možností vytvoření zcela nových tradic napříč generacemi," uvedla k soutěži Krajská rada seniorů Olomouckého kraje, z jejíž iniciativy se soutěž v roce 2016 zrodila. „Nejde o zkoušku z ručních prací nebo vědomostí, ale jde o aktivní přístup k životu a svému okolí. Ukázat, že pokud jste již nejstarší generací ve vaší rodině, nemusí to znamenat, že jste nějak odstrčeni. Naopak role prarodičů je v dnešní společnosti významná," dodává KRSOL.

Ve velkém sále Kulturního a společenského centra Lidové sady se 5. října uskuteční krajské kolo soutěže, které pořádá Krajská rada seniorů Libereckého kraje ve spolupráci s Libereckým krajem. Návštěvníky čeká spousta zábavy a živé hudby, po soutěži bude na programu oslava Mezinárodního dne seniorů.

Zájemkyně se mohou hlásit prostřednictvím vyplněné přihlášky do 15. září na adresu Krajská rada seniorů Libereckého kraje, Mlýnská 611/35, 460 01, Liberec nebo elektronicky na e-mail krs-lk@seznam.cz, sdělila v tiskové zprávě Anna Vašková, mluvčí Libereckého kraje.

V minulém ročníku obsadila třetí příčku Liberečanka

V minulém roce se na stupeň vítězů v celorepublikovém finále dostala paní Helena Pechočiaková z Libereckého kraje, umístila se na třetí příčce. Podle svých slov bude na soutěž ráda vzpomínat. „Byla jsem tam navržena, nechtěla jsem zklamat a šla jsem do toho s velikou trémou,“ přiznala paní Helena. „Ale vyhrála jsem krajské kolo, pak nás čekalo finále v Olomouci, zrovna v době omezení kvůli covidu, ale dala jsem to. Každopádně smekám před organizátory,“ dodala.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Babička roku

Štítky Liberecký kraj, soutěž, babička roku, senioři, finále, krajská rada, Petr Tulpa, Česko, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledá se babička roku Libereckého kraje. V Lidových sadech proběhne talentová soutěž  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.