Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Libereckém kraji za poslední dobu vzrostl počet srážek s lesní zvěří

Policisté z Libereckého kraje neustále zaznamenávají dopravní nehody způsobené střetem s lesní zvěří. Nejvyšší nárůst proběhl na konci minulého roku.

V uplynulém roce v posledních třech měsících vzrostl počet dopravních nehod způsobených střetem s lesní zvěří. „Nejvyšší počet střetů s lesní zvěří spadá do posledních třech měsíců v roce, v říjnu jich bylo 119, v listopadu 115 a v prosinci 123,“ sdělila policejní tisková mluvčí Ivana Baláková. Na začátku letošního roku se ale situace podstatně nezlepšila. „Ale ani v dalším období roku jejich statistika významně neklesá. Loni jsme jen za leden v Libereckém kraji evidovali 79 srážek se zvěří a za letošní leden 83,“ dodala Baláková.

Dopravní nehoda způsobená střetem s lesní zvěří se v loňském roce stala 1055 řidičům. Přes pět set jich bylo na Českolipsku, 259 na Liberecku, 161 na Semilsku a 92 na Jablonecku. Při střetu se zvěří se naštěstí nikdo nezranil. Policie nicméně vyčíslila hmotnou škodu na celkem 40 130 000 korun.

„Je proto třeba, aby byli řidiči na takové situace na silnici připraveni. Dopravní experti jim doporučují zvýšenou opatrnost především při průjezdu úseků silnic obklopených lesy nebo poli,“ doplnila mluvčí.

Pokud ale střetu se zvěří nemůžete zabránit, je nejlepší prudce zabrzdit a pevně držet volant ve směru jízdy. Při sthnutí volantu doprava hrozí často náraz do stromu, doleva naopak do protijedoucích automobilů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, dopravní nehody, lesní zvěř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji za poslední dobu vzrostl počet srážek s lesní zvěří  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.