Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Blíží se Oslavy Ještědu, nebude chybět ani tradiční vynášení sudů s pivem

Vrchol Ještědu opět ožije muzikou, divadlem i kouzly. V rámci Oslav Ještědu můžete opět navštívit jinak nepřístupná místa hotelu a vysílače. Letos sfoukne Ještěd ze svého pomyslného dortu už 46 svíček.

Právě během oslav mohou lidé jen jedenkrát do roka nahlédnout do technického zázemí vysílače. „Návštěvníci budou moci vidět i designové interiéry hotelu a restaurace. Ty se postupně vrací do své původní podoby,“ uvedl mluvčí kraje Jan Mikulička. Oslavy proběhnou 14. září a kromě vysílače se mohou lidé těšit i na prohlídku strojovny kabinové lanovky, stanici horské služby nebo areál skokanských můstků.

Odvážlivci se opět vydají na závod vynášení sudů na vrchol Ještědu. Muži musí nahoru vytáhnout třicetilitrové a padesátilitrové sudy, ženy a dorost pak čeká vynést nahoru patnáctilitrové sudy. „Vedle toho mohou v otevřené kategorii závodit matky i otcové a vynést v krosně na vrchol své děti,“ komentoval Mikulička.

O kulturní program se postará hned několik skupin. Vystoupí zde kapela Ajeto Glass Dixieland, S(nad)Váhou i ATMO Music. Připravená bude i zábava pro děti. „O divadelní představení se postará Divadlo na Kliku a loutkové divadlo Kozlík,“ uvedl mluvčí kraje. Děti se vedle divadla mohou těšit i na kouzelníka a tancování.

V rámci dalšího doprovodného programu bude připravená lukostřelba, překážková dráha, hod na koš i střelba na branku. Ve stánku Libereckého kraje si navíc budou moci děti vyzvednout hrací kartu a po vyplnění úkolů na ně čeká na Ještědu odměna. Bližší info najdete na stránkách akce www.jestedliberec.cz.

Foto Město Liberec

Štítky Ještěd, oslavy, Liberec, sud, divadlo, vysílač

Blíží se Oslavy Ještědu, nebude chybět ani tradiční vynášení sudů s pivem  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.