Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Frýdlantsku nabízejí pochybní klempíři práce na okapech, šmejdi to ale být nemusí

Na výskyt osob, které nabízejí své služby, upozornil starosta města Frýdlantu Dan Ramzer na sociální síti. Policie nyní řeší, zda se opravdu jedná o podvodné jednání.

„Vydávají se za klempíře a nabízejí výhodně okapy. Jezdí šedou dodávkou, na střeše mají žebříky,“ napsal starosta Dan Ramzer. Údajně se popsaní řemeslníci dokáží domluvit česky, rusky a bulharsky.

Dle vyjádření mluvčího policie se ovšem o takzvané šmejdy v tomto případě jednat nutně nemusí. „Policie v souvislosti s tímto konkrétním případem eviduje několik oznámení na tísňovou linku 158, zatím ovšem nemůžeme potvrdit ani vyloučit, zda se jedná o podvodné jednání,“ uvedl Vojtěch Robovský.

„Ve Frýdlantu, konkrétně na Horním Větrově se vyskytovali včera ráno. Pro práci mají připravenou i smlouvu,“ komentoval Ramzer. Celou situaci řeší policie České republiky. Zatím ale není jasné, zda se jedná o osoby, které si chtějí přivydělat, nebo o podvodníky, kteří chtějí lidi oklamat a připravit je o peníze.

Nabídku těchto služeb v posledních dnech evidují i další lidé, a to nejen ve Frýdlantu, ale i v Šimonovicích nebo Dolní Řasnici. Šmejdi jsou podvodníci, kteří lákají lidi na předváděcí akce nebo jim podomním prodejem nabízí různé služby a produkty. Výsledkem jsou obelhaní lidé, kteří jsou připraveni o peníze a mnohdy dojde i na vydírání.

Zda jsou i tyto klempířské práce na okapech dílem šmejdů, prověřuje policie. „Pokud nabízejí výkon činnosti, za kterou jim náleží peněžitá odměna, nemusí se jednat o trestně právní činnost, celý případ ale prošetřujeme,“ dodal Robovský. Dle jeho slov se policisté zatím spíše přiklání k tomu, že o šmejdy nejde.

Policie obecně nabádá, aby byli lidé při podobných situacích opatrní. Ať už se jedná o nabídku konkrétních produktů nebo například levnějších energií. Lidé by se měli přesvědčit o tom, že daná osoba například opravdu pracuje u firmy, za kterou se vydává nebo zda má potřebná oprávnění pro výkon své práce.

Foto Jan Král

Štítky šmejdi, podvod, Frýdlantsko, policie, okap, Dan Ramzer, Frýdlant, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Frýdlantsku nabízejí pochybní klempíři práce na okapech, šmejdi to ale být nemusí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.