Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté vyrazili o víkendu na hory. Kontrolovali dodržování vládních nařízení

Na dodržování vládních opatření proti šíření koronaviru se o víkendu zaměřili policisté na horách v Libereckém kraji.

Při více než 800 kontrolách za pátek a sobotu odhalila policie deset přestupků, spočívaly v porušení nařízení ministerstva zdravotnictví. Dále policisté zaznamenali bezmála 30 porušení krizových opatření. V tiskové zprávě to uvedl regionální mluvčí policie Vojtěch Robovský.

V pátek podle mluvčího policie spolu se strážci Krkonošského národního parku kontrolovala oblast Rokytnice nad Jizerou na Semilsku. Kontrola byla zaměřena na dodržování zákazů a omezení ve vztahu k majitelům sněžných skútrů a jejich pohybu v zakázaných zónách. „V oblasti Rokytnice nad Jizerou se policistům a strážcům parku podařilo zjistit jedno porušení platných norem. Případ policisté na místě zdokumentovali a oznámili správnímu orgánu k projednání, tedy Správě Krkonošského národního parku," uvedl mluvčí.

V souvislosti se zhoršujícími se klimatickými podmínkami policie také varuje řidiče před cestami do horských oblastí. „Dbejte prosím zvýšené opatrnosti, místy se na komunikacích tvoří sněhové jazyky. Raději proto sundejte nohu z plynu, buďte obezřetní a plně se věnujte řízení," řekl Robovský. Dodal, že jsou v tuto chvíli kapacity parkovišť dostačující, kolony se netvoří.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, koronavirus, policie, rekreace, hory, Liberecký, Liberecký kraj, Rokytnice nad Jizerou, Krkonošský národní park, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vyrazili o víkendu na hory. Kontrolovali dodržování vládních nařízení  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.