Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sklářský trh v Liberci se ruší, páteční bouře zničila stánky na náměstí. Hasiči měli přes stovku výjezdů

V Liberci dnes na náměstí u radnice nebude sklářský trh, který se měl konat v rámci týdenního festivalu skla Crystal Valley Week. Páteční večerní bouře zničila stánky. Hasiči měli hlášeno více než sto událostí spojených s počasím.

Po řadě krásných zážitků a setkání s vámi a skláři z Křišťálového údolí přišla včera večer bouře, která zničila všechno, co bylo na náměstí. Z tohoto důvodu musíme sobotní sklářský trh zrušit. Moc nás to mrzí. Setkání s Blankou Matragi a také odpolední módní přehlídky v tramvajovém depu se uskuteční," uvedla náměstkyně hejtmana pro kulturu Květa Vinklátová.

Libereckým krajem během pátečního večera prošly silné srážky a bouřky. Pod padajícím stromem v Liberci zemřel muž. Hasiči mělli po dvaadvacáté hodině osm desítek události, doprava kvůli přívalovým srážkám kolabovala. Došlo k zatopení mnohých...

Poškozený je například také areál Curie Vítkov nad Chrastavou u Liberce, kde stejnojmenný spolek nadšenců přes 20 let buduje repliku středověkého velmožského sídla. „Plánujeme mimořádnou opravu, buď v neděli nebo po víkendu (upřesníme) pokud byste měli někdo čas, uvítáme pomoc," uvedl dnes spolek na sociálních sítích.

Hasiči v Libereckém kraji vyjížděli od pátečních 19:00 do dnešních 6:00 k více než 130 událostem. Jednalo se hlavně o popadané stromy a odčerpávání vody. Podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu večer při bouřce během dvou hodin napršelo místy v Libereckém kraji přes 50 litrů vody na metr čtvereční a Lužická Nisa v Liberci se krátkodobě dostala na druhý povodňový stupeň. Po 19:30 hladina během hodiny vystoupala ve městě o více než metr, z 22 centimetrů na 135 centimetrů. Desítky centimetrů vody byly i na některých silnicích ve městě.

Ve Foru se v McDonalds propadl sádrokartonový podhled. Nevydržel přívalový déšť

Večerní bouřka s přívalovým lijákem napáchala v Liberci řadu škod. Tu asi největší v OC Forum, kde se v McDonalds propadla po osmé hodině večer část sádrokartonového podhledu. Na sociálních sítích koluje video s inkriminovaným okamžikem. Jen pár...

V OC Forum Liberec ke zranění nedošlo, prostory jsou ale poškozené přívalovými dešti. „Obchodní centrum Forum je otevřené. Dočasně uzavřené jsou pouze některé z prodejen v přízemí," uvedlo centrum dopoledne na sociálních sítích. Oblastní galerie v Liberci je až do neděle z technických důvodů uzavřena. 

Zoologická zahrada Liberec přečkala bouři bez větších komplikací. „Hlásíme, že včerejší bouře nenapáchala závažné škody. Přesto ale dnes musíme na návštěvnickou trasu pustit těžkou techniku a „pozůstatky po bouři“ odstranit. Dbejte prosím v areálu zvýšené opatrnosti. Děkujeme," informovala zoo.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Visit Crystal Valley

Štítky ČR, počasí, neštěstí, sklo, bouře, Liberecký, Liberec, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Blanka Matragi, Květa Vinklátová, Liberecký kraj, Chrastava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sklářský trh v Liberci se ruší, páteční bouře zničila stánky na náměstí. Hasiči měli přes stovku výjezdů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.