Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Do Libereckého kraje přijde v polovině týdne studená fronta. V noci může mrznout

Velmi teplé počasí uplynulých dní vystřídá ochlazení. Od poloviny týdne přejde přes naše území studená fronta a objeví se i déšť. Teploty mohou během čtvrteční noci klesnout k bodu mrazu.

Pondělí bylo nejteplejším dnem týdne, postupně se bude ale ochlazovat. Přes střední Evropu přejde v noci na úterý studená fronta od severozápadu. Obloha bude jasná, na Frýdlantsku se budou teploty pohybovat kolem 13 stupňů Celsia, na jiných místech v kraji klesnou k 11 až 8 stupňům Celsia.

V úterý pak bude oblačno až zataženo, odpoledne přijde déšť nebo přeháňky. K večeru by ale měly srážky ustávat. Přes den naměříme nejvýše 16 až 19 stupňů Celsia, na horách maximálně 15 stupňů Celsia. Citelné ochlazení můžeme očekávat ve středu, podle meteorologů bude 10 až 14 stupňů Celsia. Na severu se mohou objevit přeháňky. V noci na čtvrtek by mohla teplota klesnout k bodu mrazu. „Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, ojediněle při delším vyjasnění až -2 °C,“ uvedl na webu meteorologů Radek Tomšů.

Čtvrtek přinese jen 9 až 13 stupňů Celsia. V pátek bude oblačno až zataženo, očekávejme občasný déšť. V noci se nejnižší teploty budou pohybovat mezi 7 až 3 stupni Celsia, přes den naměříme 11 až 15 stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj údaje ČHMÚ

Štítky Liberecký kraj, předpověď, počasí, ČHMÚ, stupeň Celsia, střední Evropa, Frýdlantsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Libereckého kraje přijde v polovině týdne studená fronta. V noci může mrznout  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.