Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Sídliště u nádraží v Turnově čeká na jaře poslední část obnovy

Na jaře začne v Turnově poslední část regenerace sídliště u nádraží. Promění se prostor pro supermarketem Billa. Práce začnou v březnu.

Během jara dojde k úpravě parteru před obchody, který získá reprezentativní a záměrně více městský charakter. Bude položena nová dlažba, která rozšíří zpevněnou plochu. Přibydou také nové lavice k posezení a okrasný záhon. Stromy, které nyní v místě rostou, doplní kruhové lavičky. Na místě přibude i další městský mobiliář a nové osvětlení.

„Přestavba by měla být zahájena na začátku března a dokončena před začátkem letních prázdnin. Autorem projektu je ateliér AND a zhotovitelem firma Mizera – stavby, a. s. Celková cena je zhruba 6 milionů a šest set tisíc korun,“ uvedla mluvčí Městského úřadu v Turnově Marcela Jandová.

Úprava prostoru před obchody je poslední etapou rozsáhlé a dlouhodobé regenerace sídliště u nádraží, která začala už v roce 2011. V rámci sedmé etapy regenerace sídliště u nádraží byla postavena nová fontána a upraven okolní park, který je nově pojmenován park T. G. Masaryka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky Turnov, regenerace, sídliště, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sídliště u nádraží v Turnově čeká na jaře poslední část obnovy  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.