Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dětský koutek v Lidových sadech čeká další vylepšení. Divizna brzy otevře

Oblíbený Dětský koutek v Lidových sadech se dočká další novinky. Po skončení letošní návštěvnické sezony zde začne stavba nového bistra. Středisko Divizna se opět otevře školákům a jejich učitelům.

„V letošním roce se bude pokračovat v úpravách dětského koutku. Po skončení sezony tady začne stavba nového bistra s rozšířenou nabídkou jídel i pro ty nejmenší návštěvníky,“ informoval Jan Mikulička z tiskového oddělení Libereckého kraje.

Dětský koutek se úprav dočkal už vloni, kdy byl zcela proměněn vodní svět. V rámci rekonstrukce za necelých 1,3 milionu korun, zmizely původní keramické prvky z vodní části a nahradily je nové, bezpečnější prvky. Na opravách se finančně podílelo město Liberec a Liberecký kraj.    

Na začátku letošního roku byla dokončena také rekonstrukce střechy, celého horního patra a půdy Střediska environmentální výchovy Divizna. Brzy tak bude otevřené opět pro školy a děti, které sem dochází na tematicky zaměřené vzdělávací programy.

„Při převzetí zoologické a botanické zahrady jsme slíbili, že začneme ihned opravovat to, co potřebuje a tam, kde musíme projektovat, zahájíme výběrová řízení na projektování. Tento slib držíme. Už v loňském roce si mohli lidé všimnout významného vylepšení dětského koutku,“ dodala Květa Vinklátová (Starostové pro LK), náměstkyně pro kulturu a cestovního ruch Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky dětský koutek, Lidové sady, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětský koutek v Lidových sadech čeká další vylepšení. Divizna brzy otevře  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.