Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Celníci v Liberci, Jablonci i v dalších městech zabavili padělky Lega i plyšáků

Tři a půl tisíce stavebnic a dalších hraček zabavili uplynulý týden celníci v eshopu a jeho prodejnách rozmístěných v Libereckém, Ústeckém a Královéhradeckém kraji. Na podnět zástupce majitele práv duševního vlastnictví společnosti LEGO Juris A/S provedli kontrolu skladů a prodejen.

„Z liberecké a jablonecké prodejny celníci odvezli 374 kusů oblíbených stavebnic a dalších 482 kusů stavebnic a plyšových postaviček zajistili celníci v Jičíně. Ve skladech celních úřadů skončilo v souhrnu 3 554 kusů padělků či napodobenin,“ informoval mluvčí Celního úřadu Jiří Nejedlý.

Z regálů prodejen v Ústí nad Labem, Litoměřicích, Teplicích, Mostě, Děčíně a Lounech celníci také odvezli nejen napodobeniny stavebnic s oblíbenými kostičkami, ale i čepice, plyšové hračky, hrací kartičky a sběratelská alba, podezřelé z porušování práv majitele ochranných známek společnosti Nintendo Co., Ltd. Celkem se jednalo o 2 698 kusů zboží.

Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků přesahuje tři miliony korun. „Likvidace zboží či další postup se bude odvíjet od výsledku jednání majitelů práv duševního vlastnictví a držitele zboží, případně z rozhodnutí soudu,“ dodal mluvčí. Do kontrolní akce se zapojili příslušníci z ústeckého, libereckého a královéhradeckého celního úřadu.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa

Štítky Lego, právo, Liberec, Jablonec, Liberecký kraj, celní správa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci v Liberci, Jablonci i v dalších městech zabavili padělky Lega i plyšáků  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.