Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Kvůli rekonstrukci bude od března hráz liberecké přehrady neprůchodná

Povodí Labe od středy 1. března zcela uzavře hráz liberecké přehrady. Zatímco dosud ještě mohli lidé po tělese přecházet, nyní to už nebude možné.

„Na přehradě Harcov probíhá od podzimu 2022 rozsáhlá rekonstrukce. Povodí Labe se snažilo nechat komunikaci na hrázi přehrady Harcov na počátku rekonstrukce co nejdéle přístupnou. V březnu však začnou přípravné práce na samotné hrázi a začne se i zde pohybovat stavební technika,“ vysvětlila mluvčí Povodí Labe Hana Bendová.

Z důvodu bezpečnosti a s ohledem na rozsah prací, které zde budou probíhat, tak už nebude možné po hrázi chodit. „Omlouváme se za omezení, která rekonstrukce přehrady přináší návštěvníkům a obyvatelům. Žádáme ale, aby lidé respektovali zákazy vstupu, které jsou na místě vyznačeny,“ prosí veřejnost Bendová.

Uzavřena je už i část promenádní cesty od hráze k pláži, kde se část sesunula. Chodit se může po levém břehu dál, nicméně jsou tam zábrany, které určují, kde se mohou lidé pohybovat. Například od pláže směrem k odbočce vlevo směrem k univerzitě je rovněž nepřístupná část cesty.

Oprava hráze a revitalizace přehradní nádrže potrvá do poloviny roku 2025. Zahrnovat má i vybudování nové promenádní cesty, pláže a okolí.

Ohodnoť článek

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky přehrada, hráz, opravy, uzavírka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli rekonstrukci bude od března hráz liberecké přehrady neprůchodná  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.