Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Majitelé domů v památkové zóně v Jablonci mohou žádat o dotace na opravy

Se začátkem dubna mohou majitelé domů, které stojí v městské památkové zóně v Jablonci nad Nisou, žádat město o finanční podporu na opravy. Objekty samotné přitom nemusí být památkou.

Program obnovy městské památkové zóny pro rok 2023 má v rozpočtu města rezervované dva miliony korun. Žádosti oddělení dotací přijímá od 3. dubna do 31. října. Projekt, na nějž bude dotace poskytnutá, musí být podle pravidel dotace ukončený nejpozději do konce října příštího roku.

„Z dvoumilionové alokace může oprávněný žadatel žádat o 50% neinvestiční dotaci, maximálně však 200 tis. Kč na jeden dům,“ vysvětlila Iveta Habadová, vedoucí oddělení dotací Magistrátu města Jablonec nad Nisou.

Dotace se poskytují na úhradu nákladů spojených se zachováním a obnovou autentických prvků a konstrukcí, například na opravu střechy, výměnu oken, vstupních dveří, obnovu fasády. Smyslem je podpořit majitele nemovitostí k tomu, aby je udržovali a centrum města tak vypadalo udržovaně a pěkně.

Ohodnoť článek

Foto Visit Jablonec

Štítky památky, dotace, památková zóna, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitelé domů v památkové zóně v Jablonci mohou žádat o dotace na opravy  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.