Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Patologie v liberecké nemocnici se dočkala rekonstrukce, poprvé od vzniku před čtyřiceti lety

Ke konci pomalu spěje rekonstrukce pavilonu patologie Krajské nemocnice v Liberci. Budova u Husovy ulice byla postavena v roce 1983 a od té doby neprošla žádnou významnější obnovou. Zmodernizována bude nejenom stavba samotná, ale také vnitřní vybavení patologie.

Rekonstrukce patologie, včetně vnitřního vybavení přišla na téměř 19 milionů korun a sloužit začne od začátku června. Nová je uvnitř pietní místnost.

„Pietní nebo-li rozlučkovou místnost musíme mít, neboť nám to nařizuje zákon o pohřebnictví. Je to důstojný prostor, kde se mohou příbuzní rozloučit se zemřelým, převléknout ho a podobně,“ popsal Petr Hanák, vedoucí střediska správy majetku Krajské nemocnice v Liberci.

Obnovy se dočkal celý trakt patologie, ve kterém funguje i soudní lékařství. Došlo ke kompletní výměně veškerých instalací, rozvodů vody, slaboproudých rozvodů, zateplení střechy a kompletní opravou ještě projde fasáda domu.

Uvnitř vzniklo několik prostor, kdy v jedné bude lednice s chladicími boxy až pro třicet šest nebožtíků a několik mrazicích boxů. Nové budou rovněž pitevní stoly, těch bude oproti původním čtyřem o jeden méně, avšak budou vybaveny nejmodernějšími technologiemi.

„Během této stavby se celé centrum PATOS, což je zkratka pro patologii, přesunulo do nemocnice v Turnově, s výjimkou laboratoří, které jsou v jiném objektu. Rovněž pitevní sály byly dočasně přesunuty do nemocnice v Turnově. Ukázalo se, že i v tomto případě je výhodné mít možnost dočasně přesouvat provozy do dalších nemocničních zařízení, tak jak tomu už několikrát bylo, kdy jsme využili nejen Turnov, ale i Frýdlant,“ dodal mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky patologie, rekonstrukce, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patologie v liberecké nemocnici se dočkala rekonstrukce, poprvé od vzniku před čtyřiceti lety  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.