Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Dolánkách začíná sanace skal na oblíbené stezce k Zrcadlové koze

V nadcházejících čtyřech měsících musí turisté, kteří se vydají po oblíbené stezce z Dolánek u Turnova k Zrcadlové koze, počítat s omezením. Odborná firma tady začala se sanací skalního masivu podél stezky.

„Hlavním cílem sanace je minimalizovat riziko možného skalního zřícení a ochránit tak lidi i majetek na ohrožených pozemcích. V průběhu sanace skal dojde k odstranění náletu, očištění skalních stěn a odtěžení nestabilních bloků. Lokálně budou kotveny skalní bloky a mimo jiné proběhne instalace geotechnického monitoringu. V místě budou rovněž instalovány výstražné cedule,“ popsala mluvčí města Turnova Marcela Jandová.

Probíhající páce si vyžádají občasné zamezení vstupu do prostoru pod skalními stěnami. „V první etapě se jedná o úsek, který lze obejít přes areál bývalého koupaliště. Prosíme, aby návštěvníci respektovali značení a pokyny pracovníků stavby,“ vyzývá Jandová.

Sanaci provádí chomutovská firma Strix a bude stát necelých 6 milionů korun, kdy část sumy bude financována z příspěvku Evropské unie.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Turnov

Štítky sanace skla, Dolánky u Turnova, turistická stezka, omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Dolánkách začíná sanace skal na oblíbené stezce k Zrcadlové koze  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.