Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jarní sbírka potravin byla rekordní. Do banky doputovalo skoro 24 tun potřeb

Potravinová banka Libereckého kraje hlásí rekordní čísla z jarního kola sbírky potravin. Lidé v Libereckém nakoupili pro potřebné téměř 24 tun potravin a drogerie.

V rámci regionu se zapojilo 21 prodejen a nejštědřejší byli zákazníci libereckého Globu, Alberta v České Lípě a Liberci, turnovském Lidu či Kauflandu v Jablonci nad Nisou a na Milady Horákové v Liberci. Další darované nákupy ještě získali do Potravinové banky Libereckého kraje z dalších tří desítek obchodů.  

„Výsledek zcela předčil naše očekávání. V sobotu jsme do potravinové banky přivezli z 21 obchodů, kde nám se sbírkou pomáhali naši dobrovolníci celkem 18,7 tun potravin a drogerie. V následujícím týdnu naši řidiči svezli potraviny a drogerii z dalších třicet obchodů, kde se sbírkou pomáhali brigádníci, případně v obchodech proběhla sbírka potravin takzvaně „formou statiky“. Celkem to bylo dalších 5 tun,“ informovali zástupci potravinové banky.

Celkový součet Sbírky potravin se tak v Libereckém kraji vyšplhal na neuvěřitelných 23,7 tun. Nikdy se v jarním kole Sbírky potravin nepodařilo získat větší množství potravin a drogerie.

Potravinová banka Libereckého kraje přitom před zahájení sbírka hlásila, že má takřka prázdné sklady. Zájem o potravinové balíčky je podle ředitele banky Josefa Vlčka stále větší. „Nejrychleji vždy mizí trvanlivé mléko, olej, konzervy, kompoty, dětská výživa a také věci, ze kterých se dobře vaří,“ řekl Vlček.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potravinová banka Libereckého kraje

Štítky potravinová sbírka, Liberecký kraj, rekordní zájem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní sbírka potravin byla rekordní. Do banky doputovalo skoro 24 tun potřeb  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.