Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hořelo v liberecké firmě Mocca, oheň způsobil škodu za 20 milionů

Dnes odpoledne zasahovali hasiči u požáru v prostorách liberecké společnosti Mocca v Ruprechtické ulici v Liberci, v její průmyslové části. Ještě před jejich příjezdem zaměstnanci firmy sami opustili prostory. Oheň způsobil mnoha milionovou škodu.

Hořet začalo přibližně před půl jednou odpoledne a lokalizovat oheň se povedlo zasahujícím hasičů ve 13. hodin. Nicméně poté pátrali po skrytých ohniscích a ze skladu vynášeli ven palety s výrobky.

„Při dohašovacích pracích hasiči pomocí termokamery zjistili, že v mezistropí se nachází ohniska a k jejich likvidaci nasadili vysokotlaké hasicí a řezací zařízení CCS Cobra. Ven ze skladu vyváželi ohořelé palety, které venku dohašovali. Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu krátce po čtvrt na pět odpoledne,“ informoval Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje na twitteru.

Na místo vyjela také Policie ČR. „Oznámena nám byla událost okolo půl jedné odpoledne. Přímým působením ohně vznikla podle vyšetřovatele hasičů škoda nejméně ve výši 20 milionů korun. Vzhledem k rozsahu škody jsme událost zadokumentovali s společně s vyšetřovatelem hasičského záchranného sboru se budeme podílet na objasňování příčin vzniku požáru,“ informovala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Zásah ani neomezil dopravu v okolí firmy. Hasičům se podařilo uchránit majetek za přibližně stejně vysokou částku, jako je škoda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, HZS LK

Štítky požár, průmyslový areál, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořelo v liberecké firmě Mocca, oheň způsobil škodu za 20 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.