Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bagr se zřítil z náklaďáku do kolejiště, vyprostili ho drážní hasiči

, aktualizováno 3. května 2023, 13:49

Nepříliš často viděná nehoda se přihodila ve středu 3. května ráno v ulici Horská v Jablonci nad Nisou, na stavbě nové lávky přes železniční trať. Do šest metrů hlubokého kolejiště spadl bagr. Naštěstí se vše obešlo bez újmy na zdraví.

„Stavební firma vykládala bagr z nákladního vozu, kterým si řidič najel příliš na okraj koridoru, jímž vede železniční trať. Při skládání se bagr uvolnil a spadl do šest metrů hlubokého kolejiště. Naštěstí je zde od 2. května výluka železniční dopravy související s opravu mostů v ulicích Pražská a Pod Kynastem, a tak se nikomu nic nestalo. Zničená je pouze technika,“ popsal Pavel Sluka, vedoucí oddělení přípravy projektů a investic jabloneckého magistrátu. 

Město v ulici Horská staví novu lávku přes koleje. Ta původní musela být kvůli havarijnímu stavu uzavřená loni v březnu a posléze i demontovaná. „Pád bagru poničil bednění zničil připravenou dřevěnou výztuhu železobetonového prahu, na níž měla firma začít dělat betonovou patku nové lávky. Bednění je třeba obnovit, doufáme však, že harmonogram stavby to neohrozí,“ dodal Sluka.

Na pomoc vyjeli Drážní hasiči z Liberce, kteří bagr z kolejiště vyprostili.  

Policie událost šetřla jako dopravní nehodu. „Vyřešena byla na místě a řidiči nákladního vozu byla udělena bloková pokuta," doplnila mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drážní hasiči Liberec, Město Jablonec

Štítky nehoda, bagr, kolejiště, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bagr se zřítil z náklaďáku do kolejiště, vyprostili ho drážní hasiči  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.