Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec dostal šest nabídek, cena za parkoviště a další úpravy přesáhne 50 milionů

Liberec dostal šest nabídek na modernizaci parkoviště v Pastýřské ulici a úpravy přilehlé části Tržního náměstí, kudy povede nová silnice zvaná Nová Pastýřská. Cena bude vyšší, než radnice čekala.

I s daní počítala s částkou do 50 milionů korun, nabídky jsou od 51,5 milionu do 72,1 milionu. Vyplývá to z údajů ve věstníku veřejných zakázek. Náměstek primátora Jiří Janďourek (Starostové pro Liberecký kraj) novinářům řekl, že vyhodnocování nabídek by mělo trvat zhruba měsíc. Věří, že práce začnou v červnu.

„Byli bychom rádi, abychom začali co nejdříve. To znamená, abychom to stihli v této stavební sezóně, v roce 2023," uvedl.

Modernizace parkoviště a úpravy části náměstí souvisí s plánovanou výstavbou nové silnice. O vybudování takzvané Nové Pastýřské, která spojí Sokolskou ulici s Tržním náměstím u plaveckého stadionu, se v Liberci mluví už skoro 20 let. Nová silnice by měla odvést část dopravy z horního centra města. Cílem je zároveň ze zanedbané a dnes slepé Pastýřské ulice vytvořit moderní městskou třídu, která bude sloužit pro automobily, cyklisty i pěší.

Na Tržním náměstí bude součástí nové silnice zhruba 120 metrů dlouhý úsek. Ten čeká modernizace už v rámci této zakázky a provedené úpravy zároveň umožní dopravní napojení parkoviště v Pastýřské ulici i z tohoto směru. Nyní na něj vede přístupová cesta jen ze strany od Sokolské ulice. Parkoviště je na bývalém sportovním hřišti vedle budovy policie. Motoristé nyní parkují na hrbolaté hliněné ploše, po úpravách plochy by tam mělo být 134 míst k parkování. Parkoviště bude po modernizaci v režimu P+R, tedy v návaznosti na veřejnou dopravu. 

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, stavby, Liberec, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec dostal šest nabídek, cena za parkoviště a další úpravy přesáhne 50 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.