Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zoufalé matce s miminkem policisté proklestili cestu k lékaři

V pomoc s převozem nemocného nemluvněte do nemocnice se dnes v noci proměnila kontrola rychle jedoucího vozu u Rokytnice nad Jizerou. Ukázalo se, že řidička má vážný důvod k tomu, aby spěchala.

Policisty tam zaujalo rychle jedoucí auto Seat, které prosvištělo křižovatkou a rozhodli se jej zkontrolovat. Vyrazili za ním a zastavili ho v Jablonci nad Jizerou, s myšlenkou, že půjde nejspíš o nějakého potížistu anebo šoféra hazardéra.  Ukázalo se ale, že za volantem sedí zoufalá matka, které má vedle sebe na sedačce tříměsíční dítě ve vajíčku, plačící a se zdravotními problémy a veze jej na pohotovost do Jilemnice.

Policisté jí okamžitě nabídli doprovod, který nejprve nepovažovala za nutný. Naši kolegové to ale nevzdali a před semafory, které na trase do nemocnice kvůli rekonstrukci silnice na čtyřech místech brzdí plynulost dopravy, ji předjeli. Potom jí světelným nápisem na vozidle dali znamení k tomu, aby se zařadila za ně, a tímto několikakilometrovým úsekem ji provezli se zapnutými majáky až do Jilemnice,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Maminka za pomoc oběma policistům, pprap. Pavlu Pudlovi a nstržm. Mgr. Vojtěchovi Přibylovi, z obvodního oddělení v Rokytnici nad Jizerou a v Harrachově, poděkovala emotivním dopisem, který dnes dorazil na vedení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pomoc, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoufalé matce s miminkem policisté proklestili cestu k lékaři  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.