Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Myslivci na Proseči hledají toulavého psa. Nejspíš tam dáví srny

Po psu velkého pasteveckého plemene pátrají v těchto dnech myslivci v lesích na Prosečském hřebeni. Zvíře se tady potuluje zejména v nočních hodinách a nejspíš má na svědomí stržení srny, která byla březí.

Prosíme občany, aby nám a myslivcům pomohli psa najít. Pohybuje se v nočních hodinách po Horní Proseči. V pondělí 8. května byla dopoledne v mokřadu za Pekelskými vrchy nalezena stržená, ještě živá laň, která byla plná, tedy čekala mládě. Fotopasti zachytily opakovaně v této lokalitě velkého pasteveckého psa, který běhá vždy v nočních hodinách sám po honitbě,“ popsala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Právě tento pes může mít život srny na svědomí. „Pokud byste psa na fotografiích poznali a znáte jeho majitele, informujte nás, prosím, na telefonním čísle 774 518 038 nebo na e-mail: pnemeckova@mestojablonec.cz,“ žádá Petra Němečková z oddělení životního prostředí a státní památkové péče jabloneckého magistrátu a dodává: „Pomozte nám, aby se podobná hrůza už neopakovala. Těžce zraněná laň si musela prožít hrozné chvíle, než ji myslivci v den nálezu po dohodě s orgánem státní správy myslivosti odlovili.

Město Jablonec zároveň vyzývá všechny pejskaře, aby si své čtyřnohé svěřence řádně hlídali as zejména nyní, kdy je spousta samic březích anebo už mají mláďata je vodili zejména v lese a okolí na vodítku.

Statutární město má prostřednictví vyhlášky o volném pohybu psů vymezené plochy, kde je možné zvíře pustit na volno. Ty jsou v ulici Plynární, na Dolině, Pod Baštou a ve Mšenském parku. Na ostatních pozemcích jsou chovatelé povinni mít své psy na vodítku.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky honitba, pes, pátrání, Proseč nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Myslivci na Proseči hledají toulavého psa. Nejspíš tam dáví srny  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.