Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Tlaková níže Minerva přináší deštivé dny. Koncem týdne vysvitne slunce

V noci na dnešek přinesla tlaková níže Minerva, postupující z jihu Evropy, do České republiky deště. Vydatné deště, především z úterý na středu, potrvají v Libereckém kraji téměř do konce týdne.

Dnes očekávejte zataženo a dešťové srážky, které budou k večeru ustávat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 – 17 stupni Celsia.

V noci na úterý se nad centrálním Středomořím prohloubí tlaková níže a s ní spojený frontální systém ovlivní počasí i u nás. V noci by měla zůstat obloha spíše polojasná, přes den bude polojasno až oblačno, ráno se mohou objevit mlhy. „Během dne bude oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřka. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 až 18 °Celsia, na horách 11 až 14 °Celsia,“ informovala Klára Bubnová z Českého hydrometeorologického ústavu, pobočky v Ústí nad Labem.

Ve středu se nad centrálním Středomořím ještě prohloubí tlaková níže Minerva a s ní spojený frontální systém ovlivní počasí i u nás. Od středy se začne do střední Evropy rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu.

Ve středu nás čeká zataženo, na většině území s deštěm. Během dne od západu ustávání srážek a k večeru i ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °Celsia.

Od čtvrtka se začne oteplovat, avšak noční teploty hodně klesnou. Čtvrtek přinese polojasno až oblačno, jen zpočátku na východě až zataženo. Nejnižší noční teploty 5 až 2 °Celsia, ojediněle přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °Celsia.

V pátek meteorologové předpovídají oblačno až polojasno. Na východě místy, jinde ojediněle, přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °Celsia. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí předpovídá většinou polojasno. Zpočátku ojediněle, postupně při zvětšené oblačnosti místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °Celsia, postupně 14 až 10 °Celsia. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °Celsia, postupně 21 až 25 °Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tlaková níže Minerva přináší deštivé dny. Koncem týdne vysvitne slunce  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.