Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bobr vyrazil na vycházku do centra, zachraňovali ho strážníci i ochránci

Nečekaný návštěvník si dnes přišel prohlédnout ulice Liberce. Statný bobr. Vyšel od vlakového nádraží a štrádoval si to ulicí 1. máje směrem k autobusovému nádraží.

Bobra si ale cestou, když vykračoval ulicí dolů, všimli strážníci na kamerách. Ač se nezdál zmatený, ani nijak zvlášť vynervovaný a bezpečně překonal i silnici, zvíře napospas ruchu velkoměsta nenechali. „Náš strážník vyhodnotil, že centrum města není pro tato zvířata ten správný biotop a povolal odchytovou hlídku,“ uvedla mluvčí Městské policie v Liberci Daniela Bušková.

Zvíře si převzali odborníci z libereckého Centra pro zvířata v nouzi Archa. „Bobr byl naprosto zdravý, tak jsme ho vypustili zpátky do přírody. Dal nám ale všem pěkně zabrat při přendávání ze schránky od strážníků do naší. Přece jen byl to pěkný kousek, mohl mít kolem patnácti kilogramů,“ popsala Nela Novotná z liberecké Archy. Podle ní se do centra města nejspíš dostal někudy od řeky Nisy, možná vylezl u Rybníčku.

V souvislosti s tím upozornila, že pokud lidé nějaké takové zvíře, ať bobra či nutrii potkají, neměli by si myslet, že jde o roztomilého plyšáka na mazlení. Naopak. Bobr je poměrně nebezpečný a může způsobit závažná zranění pokousáním a například psa dokáže i zabít.

Nicméně bobři se často ve městě neobjevují, mnohem častěji můžete z divoce žijících zvířat potkat ve městě nutrie, ježky, či srnky, na sídlištích také stále častěji hopkají zajíci.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Liberec

Štítky bobr, záchrana, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bobr vyrazil na vycházku do centra, zachraňovali ho strážníci i ochránci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.