Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Skateboardisté budou mít u jablonecké přehrady novou minirampu

Poblíž hřiště na pétanque, za bývalými Slunečními lázněmi u jablonecké přehrady, najdou nové menší zázemí příznivci skateboardingu. Ještě tuto sezonu tam má vzniknout nová minirampa.

Minirampa u přehrady bude jedním ze dvou skate spotů. Ten druhý plánujeme v parku Nová Pasířská tak, aby co nejméně rušil okolí. Proto zde budou jen tři malé betonové prvky bez rampy, které neprodukují hluk, a vyjít by měly zhruba na 100 tisíc korun. Instalovány budou v blízkosti otočky tramvaje,“ řekl jablonecký náměstek pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti).

Město za minirampu a úpravu okolí zaplatí asi 720 tisíc korun. Dodavatelem bude pražská společnost Bonidee MNG, která vzešla z poptávkového řízení.

Město chce alespoň těmito menšími místy vyjít skate komunitě alespoň takto vstříc, protože skate park v nejbližší době otevřený nebude.  „Stále se nedaří dohodnout s majitelem sousedního pozemku, který je proti obnovení původního skateparku u bazénu,“ dodala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová. Bez jeho souhlasu nelze skateboardový areál znovu otevřít.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky skateboarding, minirampa, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skateboardisté budou mít u jablonecké přehrady novou minirampu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.