Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec změnil územní plán kvůli výstavbě nového sídla záchranky

Liberečtí zastupitelé opět schválili změnu územního plánu, která umožní výstavbu nového krajského sídla záchranné služby u lomu pod sídlištěm Králův háj. Krajský technický náměstek záchranné služby Václav Červenka odhaduje, že výstavba začne nejdřív za čtyři roky a vyžádá si kolem tři čtvrtě miliardy korun.

Musí tam být zázemí minimálně pro pět výjezdových skupin, ředitelství plus dispečink záchranné služby," řekl Václav Červenka. V novém sídle by měly být také sklady, školicí i opravárenské středisko.

Záchranná služba má své hlavní sídlo v Liberci v Husově ulici, které už ale jejím potřebám nestačí. Jako vhodný se ukázal právě městský pozemek pod sídlištěm Králův háj, který je nedaleko křižovatky ulic Jablonecká a Kunratická. Místo je necelé dva kilometry od liberecké nemocnice i od frekventované spojnice I/14 mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou. Zároveň se nachází mimo dopravně nejvytíženější části centra města.

Změnu územního plánu pro sídlo záchranné služby museli zastupitelé dnes schvalovat podruhé. Poprvé to bylo před třemi lety, jenže v mezidobí začal platit nový územní plán města. „Nastavoval přísnější regulativy než předchozí územní plán," řekl náměstek primátora Adam Lenert (ANO). Červenka uvedl, že podle kritérií nového územního plánu by museli postavit o dvě patra menší budovu. Schválená změna umožní výstavbu podle původního plánu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky ČR, správa, reality, zdraví, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec změnil územní plán kvůli výstavbě nového sídla záchranky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.