Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ústav pro nanomateriály CXI se na den dětí otevře veřejnosti

Příznivci technologií, inovací, vědy a výzkumu si na Den dětí, ve čtvrtek 1. června, mohu osahat práci vědců. Veřejnosti se otevře univerzitní ústav CXI Technické univerzity v Liberci (TUL). Navštívit jej mohou zájemci od 15 do 18 hodin.

Na dni otevřených dveří v Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace TUL zjistíte, na čem vědci v laboratořích pracují, jaké mají vybavení a jak výzkum mění svět k lepšímu.

Nedávno jsme oslavili deset let od zahájení činnosti Ústav pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace. Za těch deset let dali naše vědkyně a vědci světu okolo 70 patentů. Každoročně naši lidé řeší osm desítek projektů. Věřím proto, že máme návštěvníkům co ukázat a že vás některé z našich projektů a laboratoří zaujmou,“ zve na den otevřené vědy Miroslav Černík, ředitel CXI TUL.

Na tour po laboratořích jsou zvané také děti, protože 1. června je jejich den. A spolu s nimi i rodiče, tety, prarodiče. Přijít mohou všichni, které zajímá strojírenský a materiálový výzkum a technické inovace nebo jsou prostě jen zvědaví na to, jak to ve výzkumném ústavu CXI vypadá.

Ohodnoť článek

Foto Technická univerzita Liberec

Štítky den otevřených dveří, CXI, Technická univerzita Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ústav pro nanomateriály CXI se na den dětí otevře veřejnosti  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.