Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Srnu zaklíněnou v plotě vyprostili hasiči, bez zranění odskákala do louky

Na pomoc zvířeti v nouzi ve středu 7. června ráno vyjížděli profesionální hasiči z Liberce. Tentokrát jejich pomoc potřebovala srna, která uvízla v plotě.

Malý srnec se zaklínil mezi tyčkami v plotě v Ostašově. „Liberečtí hasiči zvíře bezpečně vyprostili za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení, tak zvaného rozpínáku. Po úspěšné záchranné akci jej společně s pracovnicemi Centra pro zvířata v nouzi při ZOO Liberec - ARCHA opět vypustili na svobodu,“ uvedl na sociálních sítích Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje.

Bobr vyrazil na vycházku do centra, zachraňovali ho strážníci i ochránci

Nečekaný návštěvník si dnes přišel prohlédnout ulice Liberce. Statný bobr. Vyšel od vlakového nádraží a štrádoval si to ulicí 1. máje směrem k autobusovému nádraží.

Pomoc od lidí potřebují divoká zvířata stále častěji, neboť se jejich životní prostředí zmenšuje, a tak se více dostávají do prostředí lidí, kde na ně číhají různé překážky a nástrahy. Nedávno například v centru města strážníci pro změnu zachraňovali bobra, kterému hrozilo, že ho přejede auto na rušné silnici.

Divoce žijící zvířata můžeme potkávat ve městě často. U vody se objevují nutrie, hojně potkáváme ježky i srnky, zejména na sídlištích často žijí zajíci,“ popsala již dříve Nela Novotná z liberecké Archy.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky záchrana, divoká zvířata, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srnu zaklíněnou v plotě vyprostili hasiči, bez zranění odskákala do louky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.