Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce Uranu začne v září, vznikne tam i zázemí pro autobusák

Město Liberec vybralo firmu, která zrekonstruuje budovu Uranu, sídlo části magistrátu či městské policie. Práce začnou v září a potrvají necelý rok.

Oproti původnímu plánu začnou práce o něco později, původně totiž měly startovat v květnu, avšak po vypsání výběrového řízení na zhotovitele rekonstrukce se prodlužoval termín výzvy pro podání nabídek a tím se vše zdrželo. Nakonec se přihlásili tři uchazeči. Zvítězila společnost CMS pro rekonstrukci objektu URAN s nabídkovou cenou 136 455 774 korun.

Výběrové řízení se o něco protáhlo, jelikož jsme požadovali doplnění k předložené nabídce. Vše bylo doloženo podle podmínek zadání, můžeme podepsat smlouvu, předat stavbu a pustit se do realizace. Budova URANU pak bude důstojně sloužit svému účelu administrativní budovy a nově i zázemí autobusového nádraží,“ vysvětlila náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Šárka Prachařová (ANO).

Rekonstrukce zahrne sanaci Uranu a částečnou výměnu obvodového pláště, dům bude zateplený a počítá se i s opravou střechy. Kompletní výměny se dočkají okna, ale i topení a klimatizace v kancelářích, obnovou projde i vzduchotechnika, kanalizace nebo elektrorozvody.  

Přízemí, kde dosud sídlil registr vozidel, bude v rámci rekonstrukce přestaveno pro potřeby autobusového nádraží a cestujících. Vznikne tam čekárna, sociální zázemí, prodej jízdenek i kancelář a zázemí pro řidiče.

Liberec hledal dlouho firmu, která rekonstrukci provede a třikrát vypisoval výběrové řízení. Budova s ocelovým skeletem stojí v ulici 1. máje od roku 1969 a od té doby, s výjimkou rekonstrukce parteru v roce 2005, žádnou větší rekonstrukcí neprošla.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny

Štítky rekonstrukce, Uran, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CMS? Co to je za společnost? Inovovat tuhle boudu za 140 000 000 je špatný vtip.

Pátek, 9. června 2023, 08:46Odpovědět

Rekonstrukce Uranu začne v září, vznikne tam i zázemí pro autobusák  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.