Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Kvůli selfie spadla do řeky. Lidé zalarmovali celý záchranný systém

Co nejpovedenější snímek s Mumlavskými vodopády za zády si chtěla pořídit šedesátiletá turistika při návštěvě Harrachova. Při pořizování selfie ale zapomněla na svoji bezpečnost a z okraje skály se po zádech zřítila rovnou do Mumlavy. Na pomoc ženě vyjely všechny složky IZS.

Ženě se z řeky nedařilo dostat ven na břeh a jeden ze svědků v obavě o její život kontaktoval tísňovou linku 158 a oznámil nám, že se u vodopádu topí člověk. Na místo proto vyrazily všechny dostupné složky Integrovaného záchranného systému od místní horské služby až po Zdravotnickou záchrannou službu včetně Sboru dobrovolných hasičů Harrachov a profesionálních hasičů z Tanvaldu," popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Ještě, než záchranáři dorazili na místo, ale ženě pomohli na břeh dva neznámí turisté, kteří pak pokračovali dál svou cestou. Přivolaní zdravotníci cizinku prohlédli a mohli konstatovat, že kromě několika odřenin, žena žádné zranění neutrpěla.

Příště už si turistka jistě dá při pořizování selfie větší pozor. Zejména na místech, kde hrozí riziko pádu, nemusí hazard tohoto druhu vždycky skončit jenom odřeninami.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky záchrana, IZS, selfie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Pražák

To muselo být hodně osvěžující :) Horská voda...

Neděle, 11. června 2023, 18:10Odpovědět

Kvůli selfie spadla do řeky. Lidé zalarmovali celý záchranný systém  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.