Počasí dnes21 °C, zítra24 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Na cyklotrasách v kraji se objeví nabíječky, odpočívadla nebo přístřešky

Lepší infrastrukturu by mohli již brzy najít cyklisté na svých výletech po Libereckém kraji. Vznikl totiž nový dotační program, ze kterého mohou zájemci žádat o podporu právě na budování zázemí pro cyklisty. V programu jsou k rozdělení 2 miliony korun.

S nárůstem popularity cykloturistiky roste také potřeba vybavení pro cykloturisty v terénu. Není to jen o kvalitě cyklotras, ale právě o jejich doprovodné výbavě, a to jak pro klasické cyklisty, tak i pro ty, kteří využívají elektrokola. Této potřebě jdeme novým programem naproti a věřím, že o něj bude velký zájem,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zájemci mohu z programu získat finanční podporu na drobný mobiliář, odpočívadla, přístřešky, stojany na kola, servisní a nabíjecí stanice pro elektrokola. Podpoří také budování technického zázemí pro splnění podmínek pro získání certifikátu Cyklisté vítáni, tedy například místností či odstavných ploch pro uschování jízdních kol, servisní místa, prostory pro mytí bicyklů a podobně. Zájemci mohou získat nejméně 50 tisíc korun, nejvíce sto padesát tisíc korun.

Do programu se mohou přihlásit města a obce včetně organizací, v nichž mají majetkovou účast, dále pak svazky měst a obcí, mikroregiony, obecně prospěšné společnosti, spolky a turistické cíle na území Libereckého kraje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky cyklistika, zázemí, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na cyklotrasách v kraji se objeví nabíječky, odpočívadla nebo přístřešky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.