Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Turisté a dobrovolníci budou opravovat vyhořelou rozhlednu na Vlčí hoře

Klub českých turistů společně s dobrovolníky, se v rámci projektu Stezky z lásky, chystají o víkendu uklízet a opravovat vyhořelou rozhlednu na Vlčí hoře u Krásné Lípy. Tu na začátku dubna zapálil žhář a oheň ji výrazně poničil. Přidat se s pomocí může každý.

Na pomoc vyhořelé rozhledně Vlčí hora u Krásné Lípy můžou zájemci přijít v sobotu 17. června od 9:00 hodin. Cílem akce bude pokračovat v likvidaci spáleniště a snášení ohořelého pláště budovy a vynášení sutě,“ zve za organizátory Alexandra Janoušek Kostřicová. Sraz účastníků je u chaty klubu českých turistů Vlčárna, kde bude akce zahájena. Počítá se, že se pracovat bude do 17 hodin, s přestávkou na oběd, který dostanou dobrovolníci na místě. Je ovšem potřeba se na akci předem registrovat, formulář proto je na webových stránkách www.stezkyslasky.cz.

Požár zachvátil rozhlednu na Vlčí hoře začátkem dubna. Hasiči likvidovali oheň deset hodin a díky jejich úsilí se 130 let starou vyhlídkovou věž podařilo zachránit, škody však zůstaly značné. Vedení města Krásná Lípa se rozhodlo uvést rozhlednu opět do provozuschopného stavu. Tuto výzvu už vyslechlo mnoho dobrovolníků, kteří se účastnili brigád na odstranění následků požáru. Také sbírka na její obnovu se setkala s ohlasem veřejnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS UK

Štítky rozhledna, požár, obnova, dobrovolníci, Krásná Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté a dobrovolníci budou opravovat vyhořelou rozhlednu na Vlčí hoře  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.