Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájemci budou moci opět získat dotaci na kotel, připraveno je přes 60 milionů

Přes šedesát milionů korun je připraveno k rozdělení zájemcům v pátém kole tak zvaných Kotlíkových dotací. Uchazeči mohou získat až 95 procent způsobilých výdajů na nákup nového kotle.

Projekt je stoprocentně financován z Operačního programu Životní prostředí 2021–2027 a jsou v něm k rozdělení finanční prostředky v předpokládané výši 65.533.999,99 korun. Z toho 60.961.860,46 korun je přímo na výměnu otopných zařízení a zbývající částka na výdaje spojené s administrací a propagací projektu.

„Jsem rád, že se postupně dostává na další zájemce o výměnu starých kotlů za nové zdroje vytápění. Podporu na výměnu zdroje tepla v objektu je možno poskytnout pouze v případě, kdy je stávající objekt vytápěn kotlem na pevná paliva s ručním přikládáním nesplňujícím minimálně třídu 3 podle normy ČSN EN 303-5,“ informoval Jiří Ulvr (Starostové pro LK), člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje.

Zájemci mohou získat podporu až ve výši 95 % ze způsobilých výdajů projektu. Na kotle na biomasu s ruční dodávkou paliva včetně akumulační nádrže a na kotle na biomasu s automatickým přikládáním paliva lze získat nejvýš 130 tisíc korun, na tepelná čerpadla 180 tisíc korun. Vyhlášení výzvy je v plánu 28. června, žádosti se budou přijímat od 4. září letošního do 31. srpna příštího roku. Projekt ještě musí schválit zastupitelstvo.

Poprvé byly peníze na nákup kotlů rozdělovány v rámci projektu Kotlíkové dotace v roce 2015. „Dosud bylo rozděleno 648,5 milionu korun a vyměněno bylo v Libereckém kraji celkem 5 122 kotlů,“ dodal mluvčí Libereckého kraje Filip Trdla.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kotlíkové dotace, páté kolo, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci budou moci opět získat dotaci na kotel, připraveno je přes 60 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.