Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na přejezdu ve Stráži se střetl vlak s náklaďákem, cestovali v něm i školáci na výlet

, aktualizováno 21. června 2023, 16:33

Na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou došlo ve středu 21. června před 14. hodinou ke střetu osobního vlaku s náklaďákem, který převážel na přívěsu bagr. Osobní vlak cestující mezi Frýdlantem a Libercem byl plně obsazený, 21 cestujících, včetně dětí, utrpělo zranění.

Ve vlaku cestovalo celkem 65 osob, 21 z nich utrpělo zranění, nejčastěji pohmožděniny nebo otřesy mozku. 

Dvanáct lidí bylo zraněno lehce, devět středně těžce. Všichni byli při vedomí a komunikovali s posádkami,“ informoval mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

Zranění lidé byli převáženi do krajské liberecké nemocnice. „Aktivovali jsme traumaplán nejnižšího stupně," potvrdil muvčí Krajské nemocnice v Liberci Václav Řičář. 

Na místě působily i psychosomatické intervenční týmy záchranné služby, hasičů i policie, jejichž členové byli k dispozici cestujícím z vlaku. 

„Detaily vzniku události prověřujeme. Nyní zjišťujeme, jak se mohlo stát, že osobní vlak,  jedoucí ve směru z Frýdlantu na Liberec, najel na přejezdu do přívěsu projíždějícího nákladního vozidla. V této souvislosti nás bude zajímat, zda bylo signalizační zařízení přejezdu v inkriminované době v činnosti," informovala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková. Přejezd je totiž opatřen světelným i zvukovým signalizačním zařízením, avšak je bez závor.

Ve vlaku mimo jiné cestovalo i 19 žáků 4. třídy základní školy s učiteli, kteří si dnes vyrazili na školní výlet. Dvě z dětí převezli zdravotníci sanitou do nemocnice, měly utrpět lehčí poranění.

Příčinu a všechny související okolnosti této nehody nyní zjišťuje služba kriminální policie a vyšetřování libereckého územního odboru, která v této souvislosti už zahájila úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti," doplnila policejní mluvčí.

Zastaven byl kvůli nehodě provoz na železniční trati mezi Libercem a Frýdlantem. Podle informací Správy železnic bude provoz vlaků zastaven do 20:00 hodin. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK, Policie ČR

Štítky nehoda, vlak, nákladní vůz Stráž nad Nisou, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přejezdu ve Stráži se střetl vlak s náklaďákem, cestovali v něm i školáci na výlet  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.