Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Bezpečnost nejen na Frýdlantsku pohlídá nový kamerový systém

Bulovka, Předlánce, Dětřichov, Hejnice, Stružnice, Vrkoslavice a Lomnice nad Popelkou. To jsou obce a městské části v kraji, kde bude posílený kamerový systém. Policie tam plánuje umístit kamerové body, které pomohou zvýšit bezpečnost lokalit. Využije na to finanční podporu od Libereckého kraje.

Na Frýdlantsku řešíme opakovaně tamní bezpečnostní situaci. Toto téma jsme probírali například v březnu letošního roku se zástupci dotčených obcí a s ředitelem Krajského policejního ředitelství Libereckého kraje Liborem Špráchalem. Shodli jsme se na tom, že účinněji bychom bojovali proti kriminalitě i zlepšením kamerového systému v oblasti,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro LK).

Proto nyní kraj ze svého krizového fondu vyčlenili 2.069.100 korun, které pomohou policistům rozšířit kamerový systém v sedmi bodech právě v Mikroregionu Frýdlantsko. „Další peníze, 1.600.000 korun, policistům pomohou modernizovat vybavení pracovišť krizového řízení či pořídit dron nebo vozidlo Škoda Karoq,“ uvedl hejtman.

Jak již zmínil pan hejtman, tak jsme na začátku roku řešili bezpečnostní situaci na Frýdlantsku. Jsem rád, že jsme se dohodli, a do uvedených oblastí se umístí kamerový systém. Co se týká dronů, jsou již nedílnou součástí vybavení složek integrovaného záchranného systému. Policie drony nejčastěji využívá při pátrání po osobách, při vážných dopravních nehodách a dále při dopravně bezpečnostních akcích, které jsou primárně zaměřeny na rychlost a nebezpečné předjíždění vozidel,“ dodal Libor Špráchal, ředitel Krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje.

Podle nedávno zveřejněné zprávy Služby kriminální policie a vyšetřování Policie ČR za rok 2022 vzrostla kriminalita napříč celou republikou. „V souvislosti s nárůstem registrované kriminality, která v České republice v roce 2022 vzrostla oproti roku 2021 celkově o +18,8 %, byl zaznamenán větší či menší meziroční nárůst ve všech čtrnácti krajích,“ uvádí se ve zprávě. Vůbec nejvýraznější procentuální nárůst trestné činnosti, a to převyšující 31 %, byl evidován na území Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje, s více než 27 procentním nárůstem následuje území Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, v Královéhradeckém kraji stoupla oproti roku 2021 kriminalita o 26,4 %.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky kamery, bezpečnost, krizový fond, Liberecký kraj, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečnost nejen na Frýdlantsku pohlídá nový kamerový systém  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.