Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hasiči pořídí k zásahům ve špatně přístupném terénu nové čtyřkolky

Výjezdy hasičů k hořícím porostům luk či lesů jsou v současnost velmi aktuální, a ne vždy je snadné se na místo požáru dostat. Pro zásahy ve špatně přístupném terénu proto nakoupí speciální terénní vozidla.

„Jedná se o speciální terénní vozidla, která Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje využije zejména pro dopravu hasičů, vybavení a menšího množství vody do špatně přístupných lesních prostorů. Tato vozidla se výborně osvědčila při loňském požáru v Národním parku České Švýcarsko a náš sbor za podpory Libereckého kraje opět nakoupí další speciální terénní vozidla, stejně jako vloni,“ uvedl ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Jan Hadrbolec.

Speciální vozy ale nebudou využívat hasiči pouze v letních měsících, ale také v zimě. „Vzhledem k charakteristice Libereckého kraje jsme však již při pořizování těchto speciálních terénních vozidel nemysleli jen na požáry lesů, ale v úvahu jsme brali i náročný horský terén a rozmístění horských chat. Proto jsme k oběma speciálním terénním vozidlům pořídili i sněžné pásy a pro vozidlo přepravující vodu i uzavřenou a vytápěnou zadní část. To nám umožní například dopravit vodu pro prvotní zásah na nedostupná horská místa v zimním období,“ objasnil Hadrbolec.

Na nákup speciálních aut využijí hasiči peníze z Krizového fondu Libereckého kraje. „Pro Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje jsme vyčlenili z krizového fondu 3.740.000 korun na pořízení terénních vozidel pro zajištění zásahů v obtížně dostupných lokalitách, například lesích či horských oblastech. Jedno vozidlo bude v provedení 6x6 s ložnou plochou, druhé vozidlo bude třímístné 4x4 s ložnou plochou,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro LK).

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky hasiči, vozidlo, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči pořídí k zásahům ve špatně přístupném terénu nové čtyřkolky  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.