Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Začne festival Benátská!, přijedou tisíce návštěvníků. Chystá se i policie

Už ve čtvrtek 27. července odstartuje v Liberci oblíbený hudební festival Benátská!, potrvá do neděle 30. července. Očekává se příjezd tisíců návštěvníků z České republiky i ze zahraničí. Chystá se i policie, která bude dohlížet na veřejný pořádek i provoz.

Ústředním dějištěm festivalu bude sportovní areál ve Vesci. „V rámci celé akce se budeme soustředit především na předcházení protiprávního jednání v oblasti drobných krádeží, ale také na kontroly požívání omamných a psychotropních látek řidiči dopravních prostředků, nevyjímaje pochopitelně také bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích,“ informoval mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje Vojtěch Robovský.

V průběhů celého festivalu budou nasazeny desítky dopravních a pořádkových policistů spolu s kriminalisty, zástupci antikonfliktního týmu či policejních psovodů krajského ředitelství.

V souvislosti s tím upozorňujeme, že bude zvýšený počet dopravních kontrol a kontrol osob. Žádáme řidiče a návštěvníky festivalu o trpělivost z důvodu možného časového prodlení související právě s případnými kontrolami, neboť naším cílem je především jejich bezpečnost,“ upozornil Robovský. Současně vyzývá návštěvníky, aby si před příjezdem do Liberce zjistili aktuální dopravní informace i možnosti parkování.  

Očekává se, že dopravu bude komplikovat zejména probíhající oprava mostů na silnici I/35 v Liberci a také řada místních uzavírek v centru města. Pořadatelé doporučují parkovat vozidla na centrálním parkovišti zřízeném poblíž areálu, další možnost je u Home Credit arény anebo v centru města, odkud bude do Vesce jezdit kyvadlová doprava. Linka 41 Benátská zahájí provoz ve čtvrtek 27. července v 16 hodin a naposledy pojede v neděli 30. července v 10 hodin.

Policie upozorňuje návštěvníky, aby parkovali vyhrazených místech a nenechávali uvnitř vozidel žádné osobní či cenné věci a také si svá auta zabezpečili. „Cenné věci bez dozoru by si neměli nechávat návštěvníci ani ve stanech, pokud se rozhodnout využít stanová městečka k přespávání v průběhu festivalu,“ doplnil Robovský.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky festival, opatření, policie, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne festival Benátská!, přijedou tisíce návštěvníků. Chystá se i policie  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.