Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

U jablonecké přehrady se otevře minirampa, skatepark nahradit nemá

Začátkem srpna by měla být u jablonecké přehrady zprovozněna nová minirampa v prostoru u beachvolejbalového hřiště. Rampa nemá podle města nahradit chybějící skatepark, ale pouze rozšířit nabídku pro volnočasové aktivity. Nový skatepark se projektuje a mohl by vyrůst v horizontu dvou a více let.

Vhodných lokalit pro umístění se nabízelo několik, ale ta pod beachem zvítězila především proto, že je dobré mít tuto atrakci v místě, kam člověk jde i za jinou aktivitou,“ říká náměstek primátora pro rozvoj a digitalizaci Jakub Chuchlík (Piráti). Podle nej je lokalita dobře dostupná, v místa, kam chodí hodně lidí a tak je z tohoto pohledu nízkoprahová a může tak plnit i funkci sociální prevence.

Při tvorbě minirampy spolupracovalo město se členy Freestyle klubu Jablonec, z. s., jmenovitě s Janem Valešem, který byl iniciátorem této myšlenky. Stavbu provází pražská společnost Bonidee MNG a město za její stavbu a úpravy okolí zaplatí 720 tisíc korun.

Minirampa nemá nahrazovat skatepark u bazénu, který je už delší čas uzavřený. Město se tam totiž nedohodlo s majiteli blízkých pozemků, kteří s provozem skateparku nesouhlasí, ruší je totiž hluk ze skateparku, který vydávají kovové překážky, jízda po asfaltu i samotní návštěvníci. „Bez jejich souhlasu nemůže být skatepark uveden do provozu,“ uvedla již dříve mluvčí magistrátu Jana Fričová.

Musí se proto hledat nový prostor pro vybudování jiného skateparku, neboť ten původní ani nevyhovuje aktuálním požadavkům a je zastaralý a na nevhodném místě.

Nový skatepark se projektuje, ale nebude postavený letos, ani příští rok,“ říká Chuchlík a doplňuje, že velmi krátká doba realizace stavby minirampy přispěla k rozhodnutí města ji zřídit.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky sport, minirampa, přehrada, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U jablonecké přehrady se otevře minirampa, skatepark nahradit nemá  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.