Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na sítích se objevil nejspíš výmysl. Nyní o ukrajinském chlapci s nožem

Zaručená zpráva o chlapci s nožem, který měl ohrožovat dívku v jednom z jabloneckých parků, se objevila na sociálních sítích. Vyvolala okamžitou reakci veřejnosti, avšak zanedlouho zmizela. Tvrzení prověřuje policie.

Dnes jsem se dozvěděla, že v Tyršově parku ukrajinský chlapec měl v ruce nůž a přišel k dívce a dal jí ten nůž pod krk a vykřikoval, že je ten park jeho, aby ta dívka odešla. Dávejte si prosím pozor na své děti,“ zveřejnila doslovně na facebooku pisatelka Monika N.

Její sdělení začali lidé sdílet do skupin i na své profily. Za pár hodin jej ovšem smazala. Mezi lidmi to nicméně vyvolalo diskuzi. Zatím co jedni hned mínili, že jde o lež, jiní se obávali toho, že jde o skutečnou událost a že je před veřejností utajovaná.

Tvrzení pisatelky už prověřuje policie, ovšem žádný takový incident nevyšetřuje. „Nic podobného nám nebylo oznámeno a žádný takový incident neřešíme. Informace prověřujeme a uvidíme, co nám k tomu pisatelka sdělí,“ uvedla ke zprávě na sociálních sítích mluvčí jablonecké Policie ČR Dagmar Sochorová.

Není to porvé, co se podobné zaručené zprávy o uprchlících z Ukrajiny a jejich chování na sociálních sítích objevily. Řadou z nich se již policie zabývala a někteří pisatelé se dočkali i trestu za šíření falešných zpráv. 

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky výmysl, sociální sítě, Ukrajinci, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sítích se objevil nejspíš výmysl. Nyní o ukrajinském chlapci s nožem  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.