Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Divadelní představení vězňům ukázalo, jak se pohybovat ve světě financí

Většina odsouzených vězňů se potýká se zadlužeností, a tak při výkonu trestu mají mimo jiné možnost zvyšovat svoji finanční gramotnost a je jim poskytováno dluhové poradenství. Někteří odsouzení ve Věznici v Rýnovicích nyní měli jedinečnou možnost stát se součástí divadelního představení, které je zábavným způsobem edukace v oblasti zadluženosti a nakládání s finančními prostředky.

Představení s názvem Peníze nerostou na stromech pro pětadvacet odsouzených sehrál Divadelní spolek Ty-já-tr, vězni byli zapojeni do děje a stali se tak spolutvůrci vystoupení.

Od začátku letošního roku probíhá ve věznici program FGDP zaměřený na výuku finanční gramotnosti a základy dluhového poradenství. Každé setkání je tvořeno určitými technikami. Jedná se například o hry k danému tématu, například hrají deskovou hru Finanční svoboda, pexeso, luští křížovky a kvízy, hrají dramatické hry, sledují audiovizuální přednášky připravené na tabletu a podobně. Odsouzení si sami připravují přednášky, vyhledávají informace, pracují ve skupinách s následnou prezentací, vypracovávají domácí úkoly,“ popsala mluvčí rýnovické věznice Monika Králová.

Divadelní představení spolku Ty-já-tr shlédli odsouzení, kteří již program FGDP absolvovali nebo ho právě absolvují. 

Ocenili především formu, jakou získali, nebo si zopakovali potřebné informace. „Bylo to příjemné vytržení z každodenní rutiny. Bavilo mě to a určitě si některé věci zapamatuji víc než ze strohé přednášky,“ zhodnotil po představení odsouzený Filip.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Věznice Rýnovice

Štítky vzdělávání, představení. Věznice Rýnovice, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadelní představení vězňům ukázalo, jak se pohybovat ve světě financí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.