Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Generálním ředitelem nemocnice nejspíš zůstane další tři roky Lukáš

Dozorčí rada Krajské nemocnice v Liberci (KNL) jednomyslně znovu doporučila do čela nemocnice Richarda Lukáše. Jeho setrvání v pozici generálního ředitele, kde je od roku 2018, podporuje i hlavní akcionář nemocnice Liberecký kraj. O jeho znovuzvolení na další tři roky rozhodne na začátku října Představenstvo.

Richard Lukáš má velkou důvěru jak uvnitř nemocnice, tak v dozorčí radě,“ shrnula Lena Mlejnková, předsedkyně dozorčí rady.

Krajská nemocnice patří mezi deset nejlepších zdravotnických zařízení v zemi a dokáže se v řadě parametrů poměřovat s fakultními nemocnicemi, v některých parametrech je i mezi nejlepšími pěti. Myslím, že je to způsobeno mimo jiné dobrou prací pana generálního ředitele a jeho týmu,“ shrnul hejtman Libereckého kraje Martin Půta zastupující největšího akcionáře.

Vyzdvihnul, že se dlouhodobě daří nemocnici držet kladný hospodářský výsledek a zároveň v rámci tohoto výsledku investovat stovky milionů korun do technického vybavení nemocnice i nových pavilonů. Připomenul také, že začala největší stavba za posledních třicet let v kraji, Centra urgentní medicíny, kde Lukáš stojí od okamžiku myšlenky na jeho vznik.

Být otcem myšlenky a být u jeho dokončení projektu je nejlepší možný způsob, který by se měl podařit u všech projektů,“ doplnila směrem k podpoře ředitele Mlejnková.

Richard Lukáš považuje za jeden z velkých úspěchů, že liberecká nemocnice od příštího roku bude dostávat víc peněz od pojišťoven. „Při jednání s ministerstvem zdravotnictví jsme se dokázali argumentačně tak prosadit, že jsme v nejvyšší úhradové zóně pojišťoven. Jsme na stejné úrovni jako například Motol, nemocnice Bohunice nebo Plzeň. Naší nemocnici to přinese o více než 100 milionů korun navíc v rámci příštího úhradového období,“ popsal Lukáš. Podle něj tomu napomohla i celá řada skvěle fungujících center v rámci nemocnice, v nichž působí špičkoví odborníci.

Krajská nemocnice v Liberci provozuje nemocnice v Liberci, Turnově a Frýdlantu a jejími akcionáři jsou Liberecký jako největší a následně jako menšinoví města Liberec, Turnov, Frýdlant. Zaměstnává přes 3500 lidí a minulý rok ve všech nemocnicích KNL bylo hospitalizováno 46 832 lidí, provedeno 20 128 operací a přes 420 tisíc ambulantních ošetření.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KNL

Štítky nemocnice, generální ředitel, volba, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálním ředitelem nemocnice nejspíš zůstane další tři roky Lukáš  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.