Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Kristýně v Hrádku nad Nisou po dvaceti letech soutěžili jachtaři

Za skvělého počasí, hezké divácké kulisy a nadšených milovníků vodních sportů se po dvaceti letech uskutečnil uplynulou sobotu na Kristýně v Hrádku nad Nisou regulérní jachtařský závod Hrádecký trojúhelník.

Závod mládežnických tříd Optimist a windsurfingů T 239 byl doplněný o volnou kategorii dospělých surfařů a soutěží dětí i dospělých na paddleboardech.

Na tři desítky nadšenců z Česka a Německa si užilo svěží vítr, slunce, ale i teplou vodu. Nejeden soutěžící na windsurfingu totiž skončil ve vodě, když se náhle změnil směr větru nebo když se závodník dostal větrného stínu. Hrádecké jezero je známé těmito záludnosti způsobené vysokými stromy kolem vodní plochy,“ popsal atmosféru jeden z pozorovatelů, Josef Růžička.

Závodníci už se těší na další ročník. „Závod se podařil, a určitě se přijďte příští rok minimálně podívat. Ale raději zasoutěžit. S kým se tam uvidím?“ ptá se Laura Winklerová, jedna ze závodnic.

Sportovní den na vodě organizoval Jachetní klub Kristýna Hrádek nad Nisou s podporou Libereckého kraje a města Hrádek nad Nisou. Díky tomu si mohli účastníci odnést hezké ceny, a to nejen vítězové.

Nejlepší na paddleboardech v kategorii dětí do 10 byl Sebastián Hinsche, v kategorii dětí do 15 let Naďa Hegrová, nejlepší ženou byla Šárka Fořtová a mezi muži Jiří Ryšánek. V kategorii windsurfing zvítězil František Brožík, nejlepší ženou byla Tereza Bendová, ve třídě Optimist byla nejlepší Naďa Hegrová stejně jako v mládežnické třídě windsurfingů T 293.  

Ohodnoť článek

Foto Josef Růžička

Štítky jachty, soutěž, Hrádek nad Nisou, Kristýna, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kristýně v Hrádku nad Nisou po dvaceti letech soutěžili jachtaři  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.