Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Frýdlantská nemocnice se dočká modernizace, areál se zmenší

Nemocnice ve Frýdlantu, která se v roce 2020 spojila s Krajskou nemocnicí v Liberci, projde modernizací. Její rekonstrukce bude postupná a odehraje se ve více etapách. Náklady jsou odhadnuté přibližně na 300 milionů korun.

Frýdlantský areál nebyl po stránce stavebně – investiční zohledněn desítky let a je to na něm vidět. Navíc vše, co tam nyní je, funguje v improvizovaných prostorách, obdobně jako stále některé části liberecké nemocnice,“ popsal současný stav generální ředitel krajské nemocnice Richard Lukáš. Podotkl, že například operační sály ve Frýdlantu jsou umístěné v objektu postaveném v 80. a 90. letech minuého století a podobně.

Máme vypracován plán revitalizace, podle kterého bychom v obnově areálu postupovali, ale zatím se zdráháme slibovat, kdy budeme do celého plánu investovat. V budoucnosti budeme využívat pouze polovinu stávajícího areálu,“ vysvětlil Lukáš.

První etapa obnovy však přijde, co nevidět. Prioritně je třeba udělat přeložku vysokonapěťového kabelu a další úpravy v rámci frýdlantského energocentra, což bude investice přibližně za 25 milionů korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KNL

Štítky nemocnice, modernizace, Frýdlant, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Havlík

V Nemocnici ve Frýdlantě, by si to zasloužila. Je to nemocnice pro frýdlantský výběžek a zatím co má velký plus tak je personál na lůžkovém oddělení. Od sestřiček až po lékaře. Operovali mě a po operaci byl vstřícný přístup personálu. Moc jim za ten přístup a péči děkuji.

Pondělí, 25. září 2023, 11:29Odpovědět

Frýdlantská nemocnice se dočká modernizace, areál se zmenší  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.