Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Odsouzení trávili den se svými dětmi. Připravili jim zábavný program

Dětským smíchem ožila o víkendu Věznice v Rýnovicích. V sobotu tam pořádali celodenní akci pro devět rodin vybraných odsouzených pod názvem Den s dítětem.

Jedná se o jeden z projektů Mezinárodního vězeňského společenství, jehož cílem je primárně utužování vztahů mezi odsouzenými otci a jejich rodinami během výkonu trestu odnětí svobody,“ vysvětlila mluvčí rýnovické věznice Monika Králová.

Odsouzení se na přípravě i průběhu programu od počátku podíleli. Pod vedením odborných zaměstnanců věznice připravili výzdobu, vymysleli pro děti sportovní hry, společně malovali a zdobili rodinný strom, který si potom mohly děti odnést domů. Pro přítomné děti i další rodinné příslušníky vězni sehráli krátkou pohádku.

K příjemné atmosféře přispěla vězeňská kapela, která představila svoji tvorbu, ale dokázala i zahrát na přání a doprovodit odvážné malé zpěváky. Nechybělo ani dobré jídlo, o které se postarala maminka jednoho z odsouzených, za což jí patří velké díky,“ doplnila Králová.  

Rodiny odsouzených se v této těžké životní situaci často nachází ve velkém stresu, pociťují bolest z odloučení, bojí se. Na akci bylo proto přítomno šest odborných zaměstnanců, se kterými měli možnost rodiny sdílet své starosti, popovídat si a poradit se.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Věznice Rýnovice

Štítky odsouzení, rodiny, setkání, Věznice Rýnovice, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odsouzení trávili den se svými dětmi. Připravili jim zábavný program  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.