Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prvoligový fotbalový stadion v Jablonci nad Nisou dostal nové LED osvětlení

Prvoligový fotbalový stadion Střelnice v Jablonci nad Nisou dostal nové osvětlení. Výměna lamp za úsporná LED svítidla byla součástí rekonstrukce stadionu, která přišla na 60 milionů korun. Obnovou prošla v průběhu léta hrací plocha, teď za pomoci výškové techniky dostal stadion i moderní osvětlení, které obnovu završilo. Radnice získala na projekt 40 milionů korun od Národní sportovní agentury.

Fotbalový stadion patří přes 20 let městu a rekonstrukci už nutně potřeboval. „Hřiště má nový trávník, drenáže, rozvody vyhřívání včetně kotelny pro obsluhu vyhřívání a vyměněný je i nevyhovující systém zavlažování. V okolí hrací plochy již není žádný starý tartan a po obvodu celého hřiště je vyhřívaná umělá tráva, která navazuje na přírodní hřiště," doplnil rozsah obnovy náměstek primátora Petr Roubíček (ODS). Nová světla podle něj sníží náklady a zároveň zlepší osvětlení plochy.

Město se na rekonstrukci hřiště podílelo 12 miliony korun, zbývajících 8,5 milionu hradí spolek Fotbalová akademie Jablonec, který má na starost mládež prvoligového klubu. Jablonecká radnice teď navíc přidá další peníze. Městská společnost Sport Jablonec, která se o stadion stejně jako o další městská sportoviště stará, požádala o dvoumilionovou investiční dotaci na pořízení techniky potřebné k údržbě nového trávníku, zatím si techniku pronajímala.

Dalších téměř deset milionů korun schválilo minulý týden zastupitelstvo navzdory námitkám opozičního ANO pro Sport Jablonec na pořízení reklamních LED panelů pro zrekonstruované fotbalové hřiště. „LED panely budou sloužit k prezentaci partnerů Fotbalového klubu Jablonec, společnosti Sport Jablonec i města," řekl Roubíček. Pořízení panelů zajistí městská firma a pronajme je FK Jablonec. Celková investice bude podle primátorova náměstka rozpočítaná do sedmi let s ročním nájmem 1,25 milionu korun, fotbalový klub si zajistí jejich revize, pravidelný servis a údržbu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky Sport, ČR, fotbal, stavby, správa, první, Jablonec nad Nisou, stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvoligový fotbalový stadion v Jablonci nad Nisou dostal nové LED osvětlení  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.