Počasí dnes18 °C, zítra14 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Nejvíc hlasů v participativním rozpočtu Liberce získalo opět Lesní koupaliště

Liberec rozdělí osm milionů z třetího ročníku takzvaného participativního rozpočtu mezi deset projektů, o peníze jich usilovalo 28. O výběru rozhodlo 3723 lidí, kteří v této anketě hlasovali.

Stejně jako v předchozích dvou ročnících nejvyšší podporu získalo pokračování revitalizace Lesního koupaliště, na níž půjdou dva miliony korun. Zájem o hlasování mezi lidmi byl nepatrně nižší než při předchozím ročníku, kdy se do ankety zapojilo 3739 lidí.

Liberec měl letos vyhlášené tři kategorie, první pro projekty do 400.000 korun, druhou do milionu a třetí do dvou milionů. Z velkých projektů uspělo jen Lesní koupaliště, mezi středními čtyři projekty a u malých se dostane na pět.

V kategorii do milionu korun půjdou peníze na pokračování pbnovy parku na náměstí Českých bratří a na vybudování komunitního místa na Spáleništi v Horním Hanychově a dvou dětských hřišť v Dolním Hanychově a na pomezí Radčic a Krásné Studánky.

Z malých projektů uspěly vybudování modelu města v Kostelní ulici, instalace mlžítek po městě, obnova rozkvetlé aleje v Zhořelecké ulici, úprava běžeckých tratí v Ruprechticích a modernizaci škvárového plácku mezi činžovními a panelovými domy v Ruprechticích.

Občané svými hlasy rozhodli, které projekty radnice následně zrealizuje, ale v koši neskončí ani ty ostatní. Některé z nich město může časem podpořit a realizovat i přesto, že nezískají nejvíce hlasů," dodal náměstek primátora Jan Hruška (Piráti).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, hospodářství, rozpočet, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vy jste fakt novinářská esa :-D Přerov 2006??? Nechcete za tu vaši vypatlanou práci platit, že ne?

Sobota, 4. listopadu 2023, 22:57Odpovědět

Mimochodem, ty Neliberecká Pindo, ten obrázek jste splašili kde, telata novinářský??

Sobota, 4. listopadu 2023, 22:53Odpovědět

Z povinností projekty k hlasování, hmm. Psychologie dobrá pro liberecké opice, a dál v klídku dál budete krmit Metrostav, TMR? Na každou svini se vaří voda...

Sobota, 4. listopadu 2023, 22:51Odpovědět

Nejvíc hlasů v participativním rozpočtu Liberce získalo opět Lesní koupaliště  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.