Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Mateřská škola Lvíček v Doubí může po rekonstrukci přijmou více dětí

Další z libereckých mateřských škol prošla rekonstrukcí, jejímž výsledkem je zvýšení kapacity. Lvíček, dříve Malínek, v Kaplického ulici v Doubí prošel renovací a jeho kapacita se tak zvýšila z původních 84 dětí na 132. Novinkou je nejen bezbariérový přístup, ale především hezčí prostředí pro děti.

Vždy mám radost, když se podaří vytvořit pro děti hezké a účelné prostředí, tedy kromě technických parametrů a zvýšení kapacity školky se podaří i estetično a hravost. V této mateřské škole se to podařilo a věřím, že tu bude dobře dětem i pedagogům,“ řekla náměstkyně primátora pro strategický rozvoj a dotace Šárka Prachařová (ANO).

Rekonstrukce mateřské školy začala v březnu 2022 a k předání hotové stavby došlo letos v červenci. Renovace přišla na 88 milionů korun, kdy výsledná cena zahrnuje kompletní práce, včetně projektové dokumentace, technického dozoru, vnitřního vybavení a nové kuchyně. Město zaplatí zhruba 14 milionů korun, dotace z Evropské unie z Integrovaného regionálního operačního programu je 73,4 milionů korun.

Školka prošla kompletní rekonstrukcí stávající budovy, včetně nového zateplení a opravy střechy. Rekonstrukcí prošla také kuchyně. Nová budova v prostoru zahrady doplnila stávající dvoupodlažní objekt školky. V přístavbě budou umístěny dvě herny, nutné zázemí a bude zde zřízena také místnost pohybových aktivit, která nyní v mateřské škole chyběla. Celý objekt mateřské školy je nyní bezbariérový. Školka získala nové herní prvky. Na chodníky, zpevněné a dopadové plochy je použit polyuretanový povrch,“ vyjmenovala tisková mluvčí radnice Jana Kodymová.

V přístavbě vznikla dvě oddělení po 24 místech, z toho jedno oddělení pro děti ve věku 2-3 let. Ve stávající budově se kapacita nezměnila, nacházejí se zde 3 oddělení po 28 místech. Celkem došlo k navýšení kapacit o 48 míst.

Stavbu provedla Stavební společnost Guttenberg.

Ohodnoť článek

Foto Město Liberec

Štítky rekonstrukce, mateřská škola, zvýšení kapacity, Doubí, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mateřská škola Lvíček v Doubí může po rekonstrukci přijmou více dětí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.